• Toimitamme tilaukset 2-4 arkipäivän kuluessa postin kuljetettavaksi.
 • Toimituskulut 3,90 - 5,90 €
 • Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin.
 • Toimitamme tilaukset 2-4 arkipäivän kuluessa postin kuljetettavaksi.
 • Toimituskulut 3,90 - 5,90 €
 • Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin.
Sisätossut lapselle

Millaiset sisätossut ovat hyvät lapselle?

Lapsen alkaessa kävelemään tulee yleensä ajankohtaiseksi miettiä lapselle sisätossuja. Useat hankkivatkin ensimmäiset tossut lapselleen ensiaskeltossuiksi, jotta pienet jalat voivat harjoitella kävelyä turvallisesti liukastelematta.

Kun lapsi lähtee päiväkotiin tai kerhoon, voi meno yltyä hyvinkin vauhdikkaaksi. Viimeistään tällöin liukastumisen estävät sisätossut tulevat tarpeeseen. Päiväkodeissa ja kerhotiloissa lattiat voivat myös olla viileät varsinkin talvisin, joten päiväkotitossut ja kerhotossut lämmittävät lapsen jalkoja sukkia paremmin.

Toisinaan myös ruokaa saattaa tippua lattialle ja päätyä lapsen tossun pohjaan, mistä se on helpompi putsata pois kuin pelkästä sukasta tai paljaasta jalkapohjasta.

On siis selvää, että sisätossut tulevat tarpeeseen. Tässä tekstissä saat tietää, mitä sisätossuja hankkiessa kannattaa ottaa huomioon.

Lasten sisätossujen laaja kirjo

Lasten sisätossujen materiaaleissa ja ulkonäössä on paljon valinnanvaraa. On nahkatossuja, mokkasiineja, jumppatossuja, teknisestä materiaalista tehtyjä lasten sukkajalkineita, aamutossuja, muovista tehtyjä sisäjalkineita ja huopakankaasta tehtyjä sisätossuja. Osa tossuista on muotoilultaan ja väreiltään jopa minimalistisia, ja osa taas värikkäitä, esimerkiksi eläinhahmoon muotoiltuja sisätossuja.

Mitä pitää ottaa huomioon lapsen sisätossuja valitessa?

Lapsen sisätossujen kannattaa olla väljät ja jalkaan muotoutuvat, jotta lapsen jalkojen lihaksisto erityisesti jalkapohjissa ja -holvissa sekä varpaissa pääsee kehittymään normaalisti.

Ihannetilanteessa lapsen sisätossut tuntuvat kävellessä melkein samalta kuin paljain jaloin tai sukkien kanssa kävellessä, mutta estävät liukastumasta ja lämmittävät jalkaa lattian ollessa viileämpi.

Tämän lisäksi kannattaa ottaa huomioon myös seuraavat seikat:

 • lattiamateriaali tilassa, missä sisätossuja käytetään
 • huoneen lämpötila
 • tossun materiaalin hengittävyys, jottei se tunnu hiostavalta
 • tossun pohjan pitävyys
 • lapsen jalan liikkuvuus tossuja käytettäessä
 • tossujen puettavuus
 • miltä tossu tuntuu lapsen mielestä jalassa (esim. joustokuminauha varressa pitää tossut napakasti paikoillaan, mutta liian tiukka resori voi tuntua ahdistavalta)

Päiväkodissa käytettävien sisätossujen materiaaliksi ei kannata valita kovasta muovista tehtyjä sandaaleja, sillä jos lapsi astuu niillä toisen varpaille, se käy kipeää. Kovasta muovista tehdyillä kengillä myös kompastuu helpommin.

Kotona käytettävissä sisätossuissa pohjan materiaalin ei tarvitse olla välttämättä niin hyvin kulutusta kestävää, mutta myös kotioloissa pohjan on hyvä olla liukastumista estävää materiaalia ja materiaalin yleensäkin mahdollisimman hengittävää, jotta lapsen jalka ei hiostu.

Varsinkin pieniä lapsia pukiessa on tärkeää, että jalkineet saa mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti jalkaan. Ei kannata siis valita lapselle sisätossuja, joissa on todella korkealle nilkkaan ulottuva resori tai joustamaton kuminauha nilkan kohdalla. Korkea, kireä resori tai kireä kuminauha lapsen nilkan kohdalla tuntuu myös lapsesta epämukavalta.

Sen sijaan mukavalta tuntuva joustokuminauha auttaa tossujen pukemisessa niin paljon, että lapsikin osaa pukea ne tarvittaessa itse jalkaansa. Joustava kuminauha pitää sisätossut myös napakasti paikoillaan.

Käytettävyys vai ulkonäkö

Vaikka ymmärrettävästi kiusaus valita lapselle sisäjalkineet pelkästään tossujen ulkonäön perusteella on suuri, kannattaa sisätossuissa satsata ensisijaisesti niiden käytettävyyteen, kun haluat rahallesi vastinetta.

Yksityiskohtaiset tossut, joissa on koristenauhoja tai muita riippuvia koriste-elementtejä näyttävät kyllä suloisilta, mutta voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa lapsen kompastumisen. Erikoisempi muotoilu taas voi olla haitallista lapsen jalan kehitykselle.

Parhaimmassa tapauksessa sinun ei kuitenkaan tarvitse tinkiä tossujen ulkonäöstä, laadusta eikä käytettävyydestä.

Leikkisät nahkatossuissa yhdistyy käytännöllisyys ja suloinen design

Leikkisät nahkatossut on valmistettu aidosta, pehmeästä ja kromivapaasta nahasta. Nahka on luonnollinen materiaali, jonka ominaisuuksiin kuuluu hengittävyys, eikä se näin ollen hiosta lapsen jalkaa.

Tossut ovat pitävät liukkaammallakin lattiamateriaalilla sekä ovat pehmeät ja mukautuvat lapsen jalkaan. Tossut antavat jalalle tilaa kasvaa luonnollisesti ja tukevat kävelemistä, rajoittamatta kuitenkaan lapsen jalan luonnollisia liikeratoja liikaa.

Tossuissa on nilkan ympärille sijoittuva joustokuminauha, joka ei kiristä, ja jonka ansiosta myös lapsen on helppo pukea tossut itse jalkaan. Leikkisät sisätossuissa on oikeanpuoleisessa tossussa logomerkki, jonka avulla sekä sinä että lapsesi muistatte helposti, mikä tossu kuuluu mihinkin jalkaan.

Kun valitset Leikkisät nahkatossut, sinun ei tarvitse tinkiä laadusta, käytettävyydestä, eikä ulkonäöstä. Valitse vaikkapa ihanat rusettitossut, suloiset puputossut tai kaikkien pienten supersankareiden toivetossut: lepakkotossut!

Liity mukaan Leikkisät kaverikerhoon. Saat korkeintaan pari kertaa kuukaudessa vinkkejä ja inspiraatiota sekä erityisiä etuja vain kaverikerholaisille.